Piipahda hetkeksi minun polullani

Alkusysäys energiahoitamisen maailmaan

Tieni energiahoitajaksi alkoi oikeastaan jo 20 vuotta sitten, kun päädyin elämäni ensimmäiseen Reiki -energiahoitoon. Minulla ei ollut mitään kokemusta energiahoidoista tai tietoa mistä ihmeestä on kysymys, mutta koska sitä minulle suositeltiin, päätin mennä kokeilemaan.

Tuo yksi energiahoito muutti elämäni. Hitaasti, mutta peruuttamattomasti. Hoidon jälkeen tiesin heti, että tässä on jotain, mihin minun täytyy tutustua ja mistä se oma tehtäväni täällä voisi hyvinkin löytyä. 

Ensimmäisen Reiki -hoidon jälkeen koin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan intohimoa ja kuplivaa toiveikkuutta elämän edessä. Voisiko olla totta, ettei minun tarvitsisikaan löytää omaa elämänpolkuani Yhteishakuoppaasta, joka oli aiheuttanut siihen mennessä lähinnä ahdistusta ja ihmetystä elämäni tarkoituksesta.

Masennus, jota olin kokenut, oli yhtäkkiä tipotiessään. Osallistuin Reiki -kursseille ja hoidin itseäni ja poikaani ja ketä vaan, joka "koekaniinikseni" suostui. Hiljalleen näkymätön maailma näyttäytyi minulle todellisempana ja todellisempana. Enää se, mitä voimme silmillämme nähdä ja käsillämme koskettaa, ei ollutkaan kaikki mitä oli. Koin aivan uusia ulottuvuuksia elämässäni.

Olin kuitenkin tuolloin vain parin vuoden ikäisen lapsen vastaeronnut yksinhuoltaja, ja elämä arkisine ongelmineen ja työkiireineen vei mennessään vielä vuosiksi. Reikin henki kulki kuitenkin mukanani kaikki nämä vuodet välillä aktiivisemmin ja välillä vähemmän.


Omalle polulle oravanpyörästä

Vihdoin muutama vuosi sitten hyppäsin pois elämäni oravanpyörästä. Olin kaukana sieluntehtävästäni ja se oli jo pitkän aikaa verottanut hyvinvointiani raskaasti.

Suurena apuna matkallani toimi intuitiivisen hoitamisen ja henkisen kasvun opinnot, joiden pariin päädyin etsiessäni uutta suuntaa elämälleni. 

Minun kestikin melko pitkään toipua tuosta uupumuksen mustasta aukosta nykytilanteeseen.  Siihen, että pystyn katsomaan elämääni luottavaisesti, ja että koen olevani juuri siinä, missä minun on tarkoitus olla. Että elämä kantaa kyllä. Tuo luottamus ei synny mistään ulkoisesta, vaan siitä, mitä sydämessäni tunnen.

Vaikka en ole sitä ennen kokenut, niin sitenhän se on tietysti ollut koko elämäni ajan. Niin se on meillä jokaisella. Elämämme näyttäytyy meille joka hetki juuri sellaisena, mikä palvelee korkeinta parastamme ja tietoisuutemme kasvua. Sielumme suurta suunnitelmaa, jota mielemme voi olla vaikea ymmärtää.

Koen, että kaikilla kokemuksillamme, erityisesti niillä vaikeilla, on suurempi tarkoitus. Vastoinkäymisten edessä elämä tuntuu kuitenkin joskus vaikealta tai jopa kohtuuttomalta hyväksyä. Ja ihmiselämä ei oikeasti ole helppoa!

Mutta päästyämme eteenpäin vaikeasta vaiheesta elämässämme, voimme niin halutessamme nähdä sen tuomat suuret opit ja siunaukset. Ja kuinka paljon ymmärryksemme onkaan kasvanut kokemamme seurauksena.


Joitakin elämäni suurimpia kasvunpaikkoja

Olen saattanut 23-vuotiaana maailmaan elämäni suurimman opettajan, vammaisen lapsen. 

Hänen avullaan olen saanut taivaallisia oppitunteja pyyteettömästä rakkaudesta, leijonaemon voimasta, ja myös oman hyvinvointini uhraamisesta. Olen oppinut tunteiden käsittelyn valtavasta merkityksestä hyvinvoinnille, itsetuntemukselle ja erityisesti äitiydelle... Siitä mistä en ole tietoinen itsessäni, siirrän tiedostamattani lapseni taakaksi.

Oppituntini ovat olleet niin taivaallisen upeita, että joskus on tehnyt mieli ampua ne takaisin kaukaisimpaan avaruuteen. Niistä kiitän nyt erityisesti.

Olen sairastunut ja kärsinyt pitkään jatkuneista kovista kivuista. Tiedän miltä tuntuu, kun kokee elämän potkivan päähän piikkikoroilla. Nuo tunteet on hirmuisen tärkeä sallia itselleen ja antaa niiden virrata vapaasti. Muuten ne jäävät kehoomme aiheuttamaan lisää epätasapainoa. Jos teemme tunteistamme "vihollisiamme", niin sellaisia niistä tulee.

Olen luopunut riippuvuudestani ja sen seurauksena käynyt läpi tunteiden pyörremyrskyn, vuosikymmenten ajan sisälle padottujen tunteiden purkautumisen. Ja eheytymisen niiden käsittelyn seurauksena.

Minun riippuvuuteni oli 25 vuotta jatkunut tupakointi. Mutta huolimatta siitä, mihin kukakin meistä on addiktoitunut - oli se sitten roskaruoka, lenkkeily, päihteet tai vaikka imurointi - on taustalla yleensä samoja asioita: 

Paljon käsittelemättömiä tunteita, joiden kohtaamista välttelemme riippuvuuteemme turvautuen. Usein emme edes ymmärrä pakenevamme tunteitamme, koska toimintaamme ohjaa alitajuntamme eikä tietoinen mielemme.


Minulta Sinulle

Haluan olla tukenasi elämäsi kipukohdissa. Mitä ikinä ne juuri sinun kohdallasi sitten ovatkaan. Tietenkin energiahoitoon voi ja on suositeltavaakin tulla myös "vain" rentoutumaan. Sekin on terveydellesi hurjan tärkeätä. Yksi niistä monista opeista, jonka sain itse kokea kantapään kautta. 

Koen, että vahvuuteni hoitajana rakentuu omista läpikäydyistä elämänkokemuksista ja niistä saaduista joskus kovistakin oppiläksyistä. Kyvystäni olla sinulle läsnä tässä ja nyt, ja halustani tukea sinua omalla tielläsi. Nojaan koko elämässäni ja hoidoissani vahvasti kokemuksellisuuteen. 

Hoidan sinua valon ohjauksessa, pyytäen ja luottaen hoidon tekevän juuri sen, mitä sinä tarvitset tässä hetkessä. Sen, mikä on sinun korkeimmaksi parhaaksesi.

Jos taloudellinen tilanteesi on vaikea ja estää sinua saamasta tarvitsemaasi hoitoa, voit olla minuun yhteydessä, niin voimme yhdessä keskustella vaihtoehdoista.

Toivon paljon valoa tiellesi, missä kohtaa polkuasi kuljetkaan. ♥

Rakkaudella,
Minna-Maria