Minialttari laatikossa

30.03.2022

Minulla tuntuu aina talviaikaan oma maayhteys heikentyvän. En yksinkertaisesti ole talvi-ihminen. En tykkää liukkaudesta ja kylmyydestä, enkä viihdy ulkoilemassa talvisin. Poikkeuksena ihanat sakeat taianomaiset lumipyryt, joiden aikana on pakko päästä ihastelemaan pehmeästi kuorruttuvaa luontoa. Luonnossa liikkuminen jää siis muita vuoden aikoja huomattavasti vähemmälle ja se tuntuu. Olo on irtonainen ja levoton. Ja tänä vuonna sitä kevättä on saatu odottaa todella pitkään.

Kun nostin kolmannen kerran peräkkäin saman alttarin rakentamiseen kannustavan kortin oraakkelipakastani, päätin ryhtyä hommiin. Minä en usko sattumiin, mutta silti tarvitsen joskus ( usein :D ) ne kaikki kolme tökkäystä ennen kuin sisäistän, että nyt minua oikeasti ja vahvasti ohjataan tätä kohti.

Tunnusteltuani asiaa muutaman päivän minulle tuli vahva tunne, että alttarini tarkoitus tulisi olemaan luontoyhteyteni syventäminen ja Äiti Maan energian kanssa työskentely. Siksi olenkin pyhittänyt alttarini Äiti Maalle. Sinun kannattaa tietenkin rakentaa oma alttarisi sen asian ympärille, jota itse haluat erityisesti työstää tai vahvistaa elämässäsi.

Kuvagalleria

Alempana alttarin rakennusprosessi  myös 4 min videona.

Alttarilaatikon työstäminen

Halusin laatikkoon hieman tummemman sävyn ja käytin värinä mitä kotoa löytyy, eli akryylimaalia sekoitettuna isoon määrään vettä. Sitä ennen hioin laatikon huolellisesti, koska se oli käsittelemätön ja tuntui karhealta. Alttarilaatikon kannen koristelin sapluunan avulla kauniilla mandalakuvioilla. Sisäkanteenkin pääsi yksi kuvio.

Sisäkannen päädyin maalaamaan muuta laatikkoa paksummalla ja peittävämmällä maalilla, koska sen reunoihin oli jäänyt valmistusprosessissa paljon liimajäämiä, joihin ohennettu maali ei tarttunut kunnolla ja ne olivat ruman näköisiä. Mieluummin olisin kuitenkin pitänyt kannenkin kevyemmällä maalilla, jos se vain olisi ollut siistin näköinen niin.

Alttarin kannessa oli myös näitä liimajäämiä hiomisesta huolimatta, mutta sain ne aika kivasti peittoon mandalakuvioiden strategisella sijoittelulla. Liimasin vielä löytämäni Äiti Maa -symbolin kuumaliimalla tukevasti kiinni laatikon sisäkanteen. Alttarilaatikon koko on 40 x 30 x 14 cm.

Alttarille valikoituneet esineet ja asiat

 • Enkelikuvat, arkkienkelit Rafael ja Jofiel
 • Äiti Maa -symboli
 • Alttariliina
 • Kynttilä
 • Kivet/kristallit
 • Heiluri
 • Suitsuketeline ja suitsukkeet
 • Salviapuntti - mikä ihana tuoksu valtaa huoneen joka kerta, kun avaan alttarin kannen!
 • Eteerinen öljy - Frankincense, joka on yksi lempiöljyistäni. Ihanan avaava ja maadoittava samaan aikaan. Käytän sitä usein myös ennen energiahoitamista tasapainottamaan ja avaamaan omaa energiaa. Alttarituoksua voi vaihdella sen mukaan mikä milloinkin kutsuu, tai laittaa suoraan useamman pullon alttarille. Itse tipautan tipan tätä "raakana" käsiin, kun en ole kokenut sen ärsyttävän ihoani mitenkään, mutta ammattilaiset kehottavat aina laimentamaan eteeriset öljyt ennen käyttöä.
 • Tulitikut pullossa - koska tulitikkuaskit nyt vaan on tylsiä. Leikkasin tulitikkuaskista raapaisupinnan irti ja liimasin sen korkin alapintaan.
 • "Metsä purkissa"  - purkkiin tiputin vielä muutaman tipan männyn eteeristä öljyä, niin voi Gaia sentään. Kun avaan purkin korkin ja tuoksutan, niin tekisi mieli juoda maan energiaa. Niin voimakkaalta yhteys tuntuu. Maayhteys tuntuu kehossa ja koko olemuksessa hyvin konkreettisesti. Rauha laskeutuu kehoon. Purkin voi aina ottaa mukaan metsäkävelylle ja vaihtaa sisällön tuoreeseen Äiti Maata kiittäen.
 • Rosoinen paksu oksanpätkä ja männyn oksia - tuomaan osaltaan luonnonhenkeä alttarille. Kesällä alttarille voi tuoda vaikka mustikanvarpuja.
 • Oraakkelikortit - Gaia Oracle, vuosia sitten julkaistu, mutta minulle uusi ja alttaria varten hankittu. Me vasta tutustutaan toisiimme. Pyhitin pakan nimenomaan alttarin äärelle hiljentymiseen. Myös Goddess Guidance pakka pääsi alttarille, koska juuri siitä pakasta nousi kortti, joka kehotti alttarin rakentamaan.

Alttarin siunaaminen

Siunasin alttarini ja kaikki sinne valitsemani tavarat ennen sen kanssa työskentelyä. Minulle siunaaminen tarkoittaa kunnioittavaa hiljentymistä, energiapuhdistusta ja siunauksen pyytämistä korkeimmalta valolta ja rakkaudelta. Pyysin myös siunausta Äiti Maalta ja hänen apuaan omaan henkiseen työhöni.

Maayhteys oli heti tämän jälkeen vahvempi kuin aikoihin. Päivän sana onkin maadoittunut henkisyys. Henkisyys ei ole minulle yksisarvisia ja vaaleanpunaista hattaraa, vaan kaikkea sitä, mitä normaali arki tarjoaa. Äitinä kasvamista, ystävyyttä toinen toisiamme tukien, kannateltuna olemista tai ainakin sen harjoittelua, kasvua pienin askelin, unelmien tavoittelua, tunteiden kanssa tutustumista, oman keskeneräisyyden ja raadollisuuden hyväksymistä. Paljon sisätöitä omaa ydintä metsästäessä.

Onneksi sitä ehtii välillä ihan vaan nauttimaankin. Ja hyvänä päivänä saa olla avuksi jollekin toiselle syvällisellä tasolla. Niinä päivinä koen suurinta tarkoituksellisuutta ja samalla ihmetystä elämän mysteerien edessä.

Kerros kerrokselta sitä ollaan tällä kuoppaisella matkalla kohti ehdotonta rakkautta. Joinakin päivinä se tuntuu olevan miljoonien kilometrien päässä, mutta niinä päivinä, kun se antaa pienen maistiaisen itsestään... Siinä on jotain suurempaa, mitä kohti pyrkiä. Rauha ja rakkaus ei taida ihan sattumalta alkaa molemmat ärrällä.

Kokemuksia alttarin käytöstä

Alttari on ollut valmiina vasta muutaman päivän, joten käyttökokemukseni ei ole vielä pitkä. Yritän muistaa palata päivittämään blogia myöhemmin!

Tarkoitukseni on ainakin näin alkuun tehdä itselleni päivittäinen maadoitus- ja energiapuhdistusrutiini alttarin äärellä hiljentyen. Vai pitäisikö olla jo oppinut vanhasta jotakin ja asettaa tavoitteeksi vähän realistisempi joka toinen päivä?

Nyt jo voin kuitenkin sanoa, että toivon, että minulla olisi aina ollut alttari. Tein eilen etähoidon ensimmäistä kertaa alttarin äärellä ja voi elämä mitkä tuoksut, tunnelma ja energialataus oli huoneessa. Käytin Frankincense -öljyä käsiini ennen hoitoa ja salviapuntista lähtee niin ihana ja voimakas tuoksu alttarin kannen avatessa, että meinaan pökertyä ihastuksesta.

Ennen hoitoa puhdistin huoneen energiat korkeavärähteisen 428 Hz rauhoittavan musiikin ja tulen avulla, eli siunatuilla alttaritikuilla. Rakastan niidenkin jättämää tuoksua. Kaikkien näiden yhteisvaikutus oli ahhhhhh, huumaavan ihana.

Suosittelen niin lämpimästi oman alttarin synnyttämistä.