Energiahoito 

 Energiahoidolla voidaan vaikuttaa fyysisen ja energiakehon tasapainoon mm. poistamalla energeettisiä tukoksia, jotka estävät energian luonnollista virtausta ja aiheuttavat epätasapainoa kehoomme. Epätasapaino voi ilmetä kehossamme esim. kipuina ja epämääräisinä tuntemuksina, ja pitkään jatkuessaan myös sairauksina. Myös tunnetason haasteet viestivät energeettisestä epätasapainosta.

Kaikki mitä meille on elämämme aikana tapahtunut aina sikiöajasta alkaen, on tallessa energiajärjestelmässämme. Käsittelemättömät traumat vaikuttavat koko ajan taustalla terveyteemme, olemmepa niistä tietoisia tai emme.

Koska pyrin energiahoidolla vapauttamaan näitä trauman aiheuttamia tukoksia, voi hoito joskus nostaa tietoisen mielesi käsiteltäväksi tunteita ja muistoja, jotka olivat hautautuneet mielesi tavoittamattomiin. Tunteiden tunteminen purkaa ne ulos kehostasi ja niiden negatiivinen vaikutus terveyteesi poistuu. Vaikeiden, surullisten ja kivuliaiden tunteiden kohtaaminen ei ole helppoa, mutta se on terveydellesi hurjan tärkeätä. Olen sinua varten ja tukenasi hoidon aikana ja hoitojen välillä tarvittaessa.

Se miten energiahoito vaikuttaa juuri sinuun selviää vain kokeilemalla. Energiahoito voi olla myös syvästi rentouttava lepohetki arjen kiireiden keskellä, jos se on se, mitä sinä tarvitset eniten. Luotan ja pyydän aina hoidon alussa, että hoidossa tapahtuu juuri se, mikä on sinun korkeimmaksi parhaaksesi hoidon hetkellä.

Jos olet valmis olemaan läsnä itsellesi, tule kokeilemaan energiahoitoa.


Energiahoito alkaa alkukeskustelulla, jossa käydään läpi elämäntilannettasi ja toiveitasi hoidon suhteen. Hoidon teen maatessasi hierontapöydällä, ellei sille ole estettä. Hoito on mahdollista tehdä myös istuen. Olet omissa vaatteissasi hoidon ajan ja mukavuutesi takia suosittelen tulemaan hoitoon mukavissa kiristämättömissä vaatteissa.

Taustalla soi hiljaa rauhoittava musiikki ja hoidon tukena toimivat ihanan tuoksuiset eteeriset öljyt. Saat käpertyä lämpimän peiton alle nauttimaan kiireettömästä hetkestä. Lempeän kosketuksen lisäksi käytän apuna koshia ja äänimaljaa, kun avaan energiaasi hoidon ulottuvuuksille. Eteeristen öljyjen huumaavat tuoksut auttavat tuomaan sinut lempeästi nyt -hetkeen.

Olen opiskellut intuitiivista hoitamista sekä Reikiä, ja yhdistän elementtejä molemmista omissa hoidoissani. Osa hoidosta tapahtuu niin, että käteni ovat kiinni kehossasi ja osa niin, että hoidan sinua koskematta kehoosi. Lempeä kosketus tutkitusti vapauttaa kehossa oksitosiinia eli mielihyvähormonia, ja toimii siksi hyvänä stressin lievittäjänä. Huomioinkin kosketuksen "taikavoiman" hoidoissani erityisesti.

Energiahoitoa voi halutessaan käyttää täydentävänä hoitona lääketieteellisten hoitojen rinnalla kroonisissa sairauksissa. Se voi auttaa jaksamaan elämää sairauden kanssa ja auttaa kuulemaan kehon viestejä sairauden taustalla.

Hoito voi eri kerroilla tuntua erilaiselta ja vaikuttaa sinuun eri tavoin. Se voi esimerkiksi auttaa nostamaan pintaan tukahdutettuja tunteita, rentouttaa syvästi ja purkaa stressiä, parantaa läsnäoloa omassa kehossasi tai lisätä yleistä vireystasoasi. 

Energiahoitoihin voi liittyä erilaisia kehon puhdistusreaktioita (kuten päänsärkyä). Voit tukea kehoasi puhdistumisessa nauttimalla normaalia runsaammin vettä ennen ja jälkeen hoidon.